Namaz od oslića
Foto: Shuterstock

Namaz od oslića - idelano za predjelo, užinu ili laganu večeru

Ponekad se najviše mučimo sa idejom za predjelo. Zato vam donosimo jedan fantastičan recept za namaz od oslića koji ćete napraviti lako i brzo, a garantujemo da će se svideti vašim gostima. Mada, ovaj namaz možete praviti i koristiti i za užinu, doručak ili laganu večeru. 

Recept za namaz od oslića

Sastojci

500 g fileta oslića (bez kosti)
300 ml mleka
3 čena belog luka
50 g putera, omekšanog
sok od pola limuna
maslinovo ulje,
so, biber

Priprema

Proverite filete oslića da biste se uverili da nema preostalih kostiju tako što ćete prstima preći preko njih. Isecite ih na manje komade, stavite u šerpu i prelijte mlekom.

Ogulite beli luk i stavite cele čenove luka u šerpu sa oslićem i mlekom. Pokrijte i kuvajte 15 do 20 minuta.

Kuvanog oslića ohladite i dodajte ostale sastojke u šerpu i izmiksajte ručnim blenderom. Posolite i pobiberite po svom ukusu, a po želji možete dodati i začine poput kapra ili čilija.

Gotov namaz prekrijte prozirnom folijom da se ne osuši i stavite u frižider da se dobro ohladi. Poslužite ga uz hleb po izboru i uživajte!

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.