Namaz od oslića - idelano za predjelo, užinu ili laganu večeru
Ponekad se najviše mučimo sa idejom za predjelo. Zato vam donosimo jedan fantastičan recept za namaz od oslića koji ćete napraviti lako i brzo, a garantujemo da će se svideti vašim gostima. Mada, ovaj namaz možete praviti i koristiti i za užinu, doručak ili laganu večeru.
Recept za namaz od oslića
Sastojci
500 g fileta oslića (bez kosti)
300 ml mleka
3 čena belog luka
50 g putera, omekšanog
sok od pola limuna
maslinovo ulje,
so, biber
Priprema
Proverite filete oslića da biste se uverili da nema preostalih kostiju tako što ćete prstima preći preko njih. Isecite ih na manje komade, stavite u šerpu i prelijte mlekom.
Ogulite beli luk i stavite cele čenove luka u šerpu sa oslićem i mlekom. Pokrijte i kuvajte 15 do 20 minuta.
Kuvanog oslića ohladite i dodajte ostale sastojke u šerpu i izmiksajte ručnim blenderom. Posolite i pobiberite po svom ukusu, a po želji možete dodati i začine poput kapra ili čilija.
Gotov namaz prekrijte prozirnom folijom da se ne osuši i stavite u frižider da se dobro ohladi. Poslužite ga uz hleb po izboru i uživajte!