SLANA ROZEN TORTA: Odlična ideja za slano predjelo
Predjelo koje je idelano za svaku proslavu, a pogotovo za novogodišnje proslave ili rođendane kada sto vrvi od šarene, ukusne hrane. Ova slana rozen torta može bez problema da zameni i glavno jelo i da se posluži uz neku salatu.
Recept za slanu rozen tortu
Sastojci
Kore:
Pakovanje rozen kora
Fil:
Krem sir 500 g
Pavlaka 200 g
Majonez 200 g
Šunka 200 g
Kačkavalj 200 g
Kiseli krastavci 100 g
Masline 100 g
So i biber po ukusu
Dekoracija:
Kačkavalj 100 g
Šunka 100 g
Masline, krastavčići, ili drugo povrće po želji
Priprema
U velikoj posudi pomešajte krem sir, pavlaku i majonez dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte sitno iseckanu šunku, narendani kačkavalj, iseckane kisele krastavčiće i masline.
Dobro promešajte. Začinite solju i biberom po ukusu.
Stavite prvu rozen koru na tanjir za serviranje. Premažite je tankim slojem fila. Pokrijte sledećom rozen korom i ponovite postupak dok ne potrošite sve kore i fil. Završite sa rozen korom.
Premažite celu tortu tankim slojem fila ili majoneza. Pospite narendanim kačkavaljem po vrhu i stranama torte. Ukrasite iseckanom šunkom, maslinama, krastavčićima ili drugim povrćem po želji.
Stavite tortu u frižider na nekoliko sati (najbolje preko noći) da se dobro stegne i ukusi sjedine.