SLANA ROZEN TORTA: Odlična ideja za slano predjelo

SLANA ROZEN TORTA: Odlična ideja za slano predjelo

Predjelo koje je idelano za svaku proslavu, a pogotovo za novogodišnje proslave ili rođendane kada sto vrvi od šarene, ukusne hrane. Ova slana rozen torta može bez problema da zameni i glavno jelo i da se posluži uz neku salatu.

Recept za slanu rozen tortu

Sastojci 

Kore:
Pakovanje rozen kora
Fil:
Krem sir 500 g
Pavlaka 200 g
Majonez 200 g
Šunka 200 g
Kačkavalj 200 g
Kiseli krastavci 100 g
Masline 100 g
So i biber po ukusu
Dekoracija:
Kačkavalj 100 g
Šunka 100 g
Masline, krastavčići, ili drugo povrće po želji

Priprema

U velikoj posudi pomešajte krem sir, pavlaku i majonez dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte sitno iseckanu šunku, narendani kačkavalj, iseckane kisele krastavčiće i masline.

Dobro promešajte. Začinite solju i biberom po ukusu.

Stavite prvu rozen koru na tanjir za serviranje. Premažite je tankim slojem fila. Pokrijte sledećom rozen korom i ponovite postupak dok ne potrošite sve kore i fil. Završite sa rozen korom.

Premažite celu tortu tankim slojem fila ili majoneza. Pospite narendanim kačkavaljem po vrhu i stranama torte. Ukrasite iseckanom šunkom, maslinama, krastavčićima ili drugim povrćem po želji.

Stavite tortu u frižider na nekoliko sati (najbolje preko noći) da se dobro stegne i ukusi sjedine.

Možda će vas interesovati i ovo: