SLANA TORTA SA ŠUNKOM I KUVANIM JAJIMA: Gotova za 15 minuta, a ukus oduševljava i najzahtevnije gurmane
Jednostavno jelo za pripremu čak i za početnike
Sastojci
2 tost hleba
5 kiselih pavlaka
500 g majoneza
100 g kečapa
500 g šunke
300 g kačkavalja za rendanje 15 kiselih krastavčića 10 kuvanih jaja
Koliko god da smo racionalno kupovali za uskršnje praznike, hrane nekako uvek preostane,a kuvana jaja su ono što nam najčešće pretekne s praznične trpeze.
Iskoriste ih i jednostavno napravite tortu koju će svi ukućani obožavati.
Priprema:
Pomešajte pavlaku i majonez i time filujte "koru" koje čine kruške tosta poredjane na tacnu.
Potom ređajte isečena jaja i krastavčiće isečene na kolutove.
Drugi red tosta premažite sa obe strane s mešavinom majoneza i pavlake, pa ređajte krastavčiće, šunku i sipajte kečap preko.
Postupak ponovite dok imate materijala.
Na zadnji red tost hleba premažite mešavinu pavlake i majoneza i ukrasite peršunom.
Izvor: Lepa&Srećna