
Taljatele sa blitvom i pečurkama: Savršeno jelo bez mesa!
Lagano, a zasitno...
Sastojci:
blitva 1 kg
pečurke 300 g
beli luk 3 čena
maslinovo ulje po potrebi
bosiljak po ukusu
biber po ukusu
so po ukusu
taljatele 300 g
neutralna pavlaka 200 ml
parmezan po želji
Kako pripremiti
Blitvu prelijte ključalom vodom, ostavite da odstoji dva-tri minuta, pa je procedite i sitno iseckajte.
Pečurke kratko prodinstajte sa belim lukom, dodajte seckanu blitvu i pržite sve zajedno još pet minuta.
Začinite, sipajte pavlaku, pa krčkajte dok se sos ne zgusne.
Pred kraj dodajte kuvane taljatele, pa sve dobro sjedinite i pospite parmezanom.
Izvor: recepti.zena.blic.rs
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.