Cezar salata

Cezar salata

Potrebno:

1 glavica kristal salate

200 gr pilećih prsa (s roštilja ili tave)

100 gr dimljene slanine

3 čena belog luka (sitno narezati)

sok od 1 limuna

maslinovo ulje

sol

biber

5 kašika majoneze

2 kriške tosta

sveži parmezan

Priprema:

Najpoznatija salata od piletine je definitivno Cezar salata koja je prvi put pripremljena davne 1924. godine. Cezar salatu osmislio meksički kuvar italijanskog porekla u svom restoranu direktno za stolom gosta. I tako je Cezar salata od davne 1924. pa sve do danas uveselila mnoge trpeze.

Slaninu sitno narezati i popržiti nekoliko minuta na tavi bez dodavanja masnoće. Potom slaninu izvaditi i staviti na kuhinjski papir da upije masnoću. Na istoj tavi popržiti tost koji ste prethodno narezali na sitne kocke i pomešali sa belim lukom. Na roštilj tavi ispeći pileće meso koje ste prethodno narezali na trakice. Maslinovo ulje pomiješati sa sokom od limuna, dodati so i biber i prelite preko kristal salate koju ste prethodno dobro oprali i narezali. Dodati piletinu, slaninu, prženi tost, sve zajedno pomešati i na kraju posuti sa parmezanom.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.