DALMATINSKA KUHINJA: Krompir i zelje sa mirisom mora

DALMATINSKA KUHINJA: Krompir i zelje sa mirisom mora

Sastojci

- 1/2kg zelja
- 2 veća krompira
- 4 kašike maslinovog ulja
- 3 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
- ½ kašičice belog luka u prahu
- sok od pola limuna

Priprema

1. Krompir operemo i obarimo u ljusci. Za to vreme očistimo i operemo zelje i obarimo ga u malo vode.

2. Obarene krompire i zelje izdinstamo na srednjoj vatri dok se ulje ne upije, vodeći pri tom računa da se krompir ne raspadne. Na kraju dodamo sok od limuna, začinimo i serviramo.

Po želji možete dodati sir.

Izvor: zdravahrana.com

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.