Salata od pečuraka
Potrebno:
150gr. pečuraka, 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 1 mala cvekla, 2-3 kisela krastavca, 1 kašika oljuštenog zrna suncokreta, 1 kašičica susama, 3 kašike maslinovog ulja, sok od 1 limuna, 1 kašičica soli, ½ kašičice bibera
Priprema:
Pečurke isecite na tanke listiće, šargarepu na manje kocke i na malo ulja dinstajte 10 minuta (ne treba dodavati vode jer će pečurke pustiti sokove). Cveklu skuvajte i ostavite da se ohladi. Suncokret i susam propržite kratko u suvom tiganju.
Crni luk, kisele krastavce i cveklu isecite na kockice pa pomešajte sa pečurkama i šargarepom, dodajte suncokret i susam, začinite i prelijte sa uljem i sokom od limuna.
Odozgo pospite mirođijom i peršunom.