Sastojci:
- 400 gr sitnog sira
- 5 tvrdo kuvanih jaja
- 100 gr susama
- 150 gr šunke, šunkarice ili nečeg sličnog
- 50 gr majoneza
- pola kašičice soli
- 5 kiselih krastavčića ( ne baš previše sitnih )
- 100 gr kisele pavlake
- 130 gr kukuruza šećerca iz konzerve ili tegle, bitno je da su marinirani, konzervica kukuruza je težine 200 i u njoj imate 130 gr neto kukuruza. Možete naravno po vašem ukusu staviti i više.
- malo sušenog peršunovog lista i malo bibera
Priprema:
Skuvati jaja, a susam na umerenoj vatri i u teflonskom tiganju lagano propržiti, da dobije tamno žutu do svetlo braon boju.
U posudu u koju ćete praviti salatu staviti sitan sir, posoliti i pobiberiti, dodati iseckane krastavčiće i šunku, dodati majonez, kukuruz, pavlaku, skoro sav susam ( ostavite malo za dekoraciju ) i peršunov list pa sve izmešati.
Na kraju dodati iseckana kuvana jaja pa lagano sve promešati.
Sada salatu istresti u činiju u kojoj ćete salatu poslužiti, dekorisati po želji pa staviti u frižider.
Salate se može poslužiti već nekaon sat vremena, a ukoliko je pravite za sutradan prekrijte je alu folijom da ne poprimi mirise iz frižidera, a time ćete zaštiti i istatak jela u frižideru od mirisa jaja.
izvor: domacirecepti.net