
Gulaš sa suvim šljivama
Sastojci (4 porcije)
5 g aleve parike
350 g crnog luka
10 brašna
200 l crnog vina
50 l paradajz pirea
so, biber
1,5 kg goveđeg mesa
4 kom. belоg luka
100 suvih šljiva
250 šampinjona
5 začinskog bilja
10 l ulja
Priprema
U loncu izdinstajte crni luk isečen na sitne kockice, potom dodajte šampinjone i meso isečeno na kocke (koje ste prethodno uvaljali u brašno).
Nakon 15 minuta dinstanja dodajte paradajz pire, suve šljive, beli luk i začine.
Prelijte gulaš vinom i vodom, te ga kuvajte na slaboj vatri oko 90 minuta, uz povremeno mešanje.
Servirajte pripremljeni gulaš uz pirinač ili kuvani krompir.
Izvor: maxi.rs
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.