Miso supa

Japanska Miso supa

Sastojci za Miso supu (2 osobe)

3 g aleve parike
400 g algi
10 g đumbira
1 g miso paste
2 kom. peršuna
50 g praziluka
100 g šargarepe
1 ml tamari sosa
100 g testenine fusili

Priprema Miso supe

Zagrejte litar vode do ključanja.

U posebnoj posudi stavite malo algi da se natope vodom.

Kada voda proključa, dodajte dve sitno seckane šargarepe, malo praziluka i peršuna.

Pustite par minuta da se kuva, pa dodajte alge sa vodom, malo đumbira ili aleve paprike i šaku testenina.

U međuvremenu u šoljici sa hladnom vodom razmutite kašiku miso paste.

Kad testenina bude kuvana, sklonite posudu sa vatre, sačekajte minut, dva i dodajte onda razmućenu miso pastu i po želji kašičicu tamari sosa, promešajte i miso supa je gotova.

Uživajte u ovom tradicionalnom japanskom jelu!

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.