Japanska Miso supa
Sastojci za Miso supu (2 osobe)
3 g aleve parike
400 g algi
10 g đumbira
1 g miso paste
2 kom. peršuna
50 g praziluka
100 g šargarepe
1 ml tamari sosa
100 g testenine fusili
Priprema Miso supe
Zagrejte litar vode do ključanja.
U posebnoj posudi stavite malo algi da se natope vodom.
Kada voda proključa, dodajte dve sitno seckane šargarepe, malo praziluka i peršuna.
Pustite par minuta da se kuva, pa dodajte alge sa vodom, malo đumbira ili aleve paprike i šaku testenina.
U međuvremenu u šoljici sa hladnom vodom razmutite kašiku miso paste.
Kad testenina bude kuvana, sklonite posudu sa vatre, sačekajte minut, dva i dodajte onda razmućenu miso pastu i po želji kašičicu tamari sosa, promešajte i miso supa je gotova.
Uživajte u ovom tradicionalnom japanskom jelu!