Recept za vikend ručak: Pileći paprikaš sa pavlakom u sočnom saftu
Uživajte sa ukućanima u fantastičnom ručku.
Sastojci za Pileći paprikaš sa pavlakom:
veće pile
2 glavice luka
kašičica brašna
kašičica slatke mlevene paprike
malo ljute mlevene paprike ili feferon, po želji
kašika paradajz-pirea
veza peršuna
1 dl kisele pavlake
mast ili ulje
so, biber
Priprema Pilećeg paprikaša sa pavlakom:
Na ulju dosta dugo dinstajte sitno seckan posoljen luk (dok se ne raskaša), pa dodajte mlevenu papriku i promešajte.
Ubacite posoljene komade pileta i pobiberite.
Dinstajte uz mješanje na laganoj vatri u sopstvenom saftu.
Kad sva tečnost ispari, pospite brašnom da se malo proprži, pa nalijte toplom vodom da ogrezne i umešajte paradajz-pire.
Nastavite da dinstate pokriveno, sve dok meso ne bude mekano. Kad skinete s vatre, umešajte kiselu pavlaku i pospite sitno seckanim peršunom.
Izvor: stvarukusa.rs