7 bizarnih lekova protiv mamurluka

7 bizarnih lekova protiv mamurluka

Verovatno ste već čuli za klasične metode lečenja mamurluka, poput kiselog kupusa i rasola. Međutim, različiti narodi koriste (ili su koristili u prošlosti) neobične načine eliminisanja neprijatnih simptoma nakon burne noći, piše Dejli mejl.

Mongolija - ukiseljene ovčije oči u soku od paradajza.

Dejstvo: Naučna studija iz 2012. godine, sprovedena u Japanu, pokazala je da sok od paradajza može pomoći jetri da preradi alkohol.

Mađarska - ptičiji izmet u brendiju.

Dejstvo: Ova kombinacija može da bude veoma opasna jer se u izmetu mogu kriti brojni paraziti i bakterije. Brendi će samo odložiti pojavu tipičnih simptoma mamurluka.

Italija (Sicilija) - pizl (osušen penis bika).

Dejstvo: Bogat proteinima, vitaminima, hormonima i mineralima, pizl je bio veoma tražen za vreme Olimpijade 2008. u Pekingu i koristio se kao sredstvo za podizanje energije i povećavanje izdržljivosti.

Stara Grčka - kuvana pluća od ovce i jaja sove.

Dejstvo: Iako možda i ne zvuči kao delikates, ali ovi izvori proteina su verovatno činili čuda za zdravlje i vitalnost. Naime, ova hrana je bogata amino kiselinama poput cisteina, koji razgrađuje acetaldehid, koji nastaje kada jetra prerađuje etanol.

Sjedinjene Američke Države - koktel od sledećih sastojaka: sok od paradajza sa sirovim jajetom, kašika Vorčester sosa, so, biber i malo Tabasko sosa.

Dejstvo: Sok od paradajza je bogat vitaminom C i fruktozom. Jaje sadrži proteine, cistein i taurin - amino kiseline koje jetri pomažu da brže preradi toksine.

Stari Rim - pržen kanarinac.

Dejstvo: Ovo jelo sadrži proteine, ugljene hidrate i masti, koji mogu da podignu nivo glukoze u krvi i snize nivo masnih kiselina. Moguće je da biste se ubrzo osećali bolje.

Filipini - balut (poširan embrion patke).

Dejstvo: Kao i sva jaja, i oplođeno jaje patke sadrži dosta cisteina koji će pomoći organizmu da preradi toksine koji izazivaju mamurluk.

Možda će vas interesovati i ovo: