Dodajete mleko kajgani? Velika greška
Kajgana je najjednostavniji doručak koji možete spremiti, ali koliko je lako spremiti kajganu, toliko često mnogi i greše.
Od kuvanja na visokoj temperaturi do pogrešnog izbora veličine tiganja postoje mnoge greške koje
ponavljamo pri spremanju najjednostavnijeg doručka. Među ljubiteljima kajgane najčešća greška ja
dodavanje mleka.
Možda deluje kontradiktorno, ali zbog dodavanja mleka ili neke druge tečnosti jaja ispadnu suva. Razređivanjem jaja lakše ih je raskuvati. Najvažnije, mleko razvodnjava ukus jaja. Takođe, upropastiće teksturu, ostavljajući jaja pomalo gumena. A niko ne želi gumena jaja.
Ukoliko koristite dobra i sveža jaja, ne treba vam ništa sem možda malo soli i bibera da bi imala izvanredan ukus. Takođe, malo putera nikada nije štetilo nikome.
Jedini dobar razlog da dodate mleko kajgani postoji ukoliko nemate dovoljno jaja ili želite da budete ekonomični. Ukoliko želite samo čist ukus, otarasite se mleka ili bilo koje druge tečnosti. Dobićete bogatija, kremastija jaja.
Izvor: SUper recepti