KOJE NAMIRNICE NE TREBA ČUVATI U FRIŽIDERU
Iako često verujemo kako je stavljanje namirnica u frižider najbolji način za očuvanje svežine, s nekim vrstama hrane to nije slučaj.
KROMPIR
Stajanje u frižideru menja ukus krompira, zato ga stavljajte u papirnate vrećice koje neće zadržavati vlagu kao one plastične.
HLEB
Ako stavite hleb u frižider, pre će se osušiti. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi, a u slučaju da želite spasiti ostatak za koji verujete da nećete stići da ga pojedete pre nego što se stvrdne - stavite ga u zamrzivač.
LUK
Luk treba stajati na mestu u kojem cirkuliše vazduh, samo pripazite da ga ne ostavite pokraj krompira koji emituju vlagu jer će tako brže istrunuti.
BELI LUK
Na vazduhu može da izdrži i do dva meseca, stoga nema potrebe da ga stavljate u zamrzivač.
PARADAJZ
Za njega je isto bolje da stoji na mestu na kojem vazduh slobodno cirkuliše, ali nemojte ga stavljati u plastične vrećice. Kako bi paradajz ostao što duže svež, stavite ga u papirnate vrećice.