Male tajne velikih kulinarskih majstora

Male tajne velikih kulinarskih majstora

Male tajne koje vas mogu učiniti velikim kuhinjskim majstorom.

- Meso treba oprati u tekućoj vodi, ako ga ostavite predugo u vodi ono će izgubiti vredne sastojke.

- Jedna kašika ulja je sasvim dovoljna za pripremu bilo kojeg jela, a za salate je dovoljna i kafena kašičica.

- Kad kuvate sos sa mlevenim mesom dodajte mu kašiku, dve prezli, tako će sos biti gušći.

- Većini ulje pucketa u tiganju prilikom zagrevanja. Da bi ste to sprečili dodajte ulju malo soli.

- Dodavanje sode bikarbone ubrzaće proces kuvanja povrća.

- Da bi se pasulj brže skuvao treba mu dodati kašiku šećera.

- Da se čorba na visokim dnevnim temperaturama ne bi pokvarila, dodajte u šerpu "na vrh noža" sode bikarbone.

- Zagoreli pasulj možete spasiti! Odmah ga prespite u drugu šerpu i prekrijte mokrom krpom. Posle 10 minuta promenite krpu, ona će upiti najveći deo neprijatnog mirisa.

To su bili mali saveti za velike majstore u kuhinji koji vam mogu olakšati život i ubrzati proces kuvanja. Verujemo da čak i oni sa mnogo iskustva nisu znali za sve ove trikove...

Izvor: Prva.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.