Najveća greška koju svi prave prilikom spremanja šnicle
Foto: Thinkstock

Najveća greška koju svi prave prilikom spremanja šnicle

Govoreći o svojoj najnovijoj knjizi “Appetites“, slavni kuvar i putopisac Entoni Borden objasnio je u emisiji “WTF” voditelja Marka Marona u čemu ljudi najviše greše kada spremaju odrezak.

“Jedna od najvećih grešaka koju ljudi prave je prženje mesa na izuzetno visokoj temperaturi, ali to nije ono najgore”, rekao je Borden.

On je objasnio da ljudi tokom prženja sve vreme ‘bockaju’ meso viljuškom ili nekim drugim kuhinjskim rekvizitom da vide da li je dovoljno prženo iznutra, ali da ni to nije najgore, prenosi Independent.

“Najgore je kad ga izvade iz tiganja odmah nakon prženja prionu na jelo”, rekao je.

Borden je otkrio da bi najbolje bilo ostaviti meso da odstoji 10-15 minuta nakon prženja.

“Neka odstoji jer će se za to vreme svi oni nedirnuti, sočni sokovi koji cirkulišu mesom ujednačiti i odrezak će imati bolji ukus. U suprotnom, kada ga zasečete, biće vatreno crveno u sredini i biće žilavije, a to ne želite”, zaključio je.

Izvor. B92

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.