Najveća greška koju svi prave prilikom spremanja šnicle
Govoreći o svojoj najnovijoj knjizi “Appetites“, slavni kuvar i putopisac Entoni Borden objasnio je u emisiji “WTF” voditelja Marka Marona u čemu ljudi najviše greše kada spremaju odrezak.
“Jedna od najvećih grešaka koju ljudi prave je prženje mesa na izuzetno visokoj temperaturi, ali to nije ono najgore”, rekao je Borden.
On je objasnio da ljudi tokom prženja sve vreme ‘bockaju’ meso viljuškom ili nekim drugim kuhinjskim rekvizitom da vide da li je dovoljno prženo iznutra, ali da ni to nije najgore, prenosi Independent.
“Najgore je kad ga izvade iz tiganja odmah nakon prženja prionu na jelo”, rekao je.
Borden je otkrio da bi najbolje bilo ostaviti meso da odstoji 10-15 minuta nakon prženja.
“Neka odstoji jer će se za to vreme svi oni nedirnuti, sočni sokovi koji cirkulišu mesom ujednačiti i odrezak će imati bolji ukus. U suprotnom, kada ga zasečete, biće vatreno crveno u sredini i biće žilavije, a to ne želite”, zaključio je.
Izvor. B92