Ovako se peče svinjetina da ima hrskavu koricu (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Ovako se peče svinjetina da ima hrskavu koricu (VIDEO)

Hrskavo svinjsko pečenje koje se priprema na poseban način.

Potrebno je:

Komad svinjskog mesa sa kožom
krompir
prašak za pecivo
so
biber
svinjska mast

Priprema:

Komad svinjskog mesa sa kožicom izbodite nekim oštrim predmetom i isecite po dužini kožicu na kockice. Takođe sa druge strane zasecite meso malo.

Nakon toga uzmite parašak za pecivo i pospite po kožici pa utrljajte u meso. Potom ravnomerno utrljajte so, vodite računa da uđe i u meso i to isto uradite i sa druge strane. Tako usoljeno stavite u foliju i ostavite da stoji 24 sata.

Izvadite meso iz folije, prekrijte ga ubrusom da pokupite lepo višak vode sa korice. Potom premažite crvenom paprikom, biberom.

Isti postupak ponovite i sa druge strane. Ponovo malo posolite. Potom uzmite svinjsku mast, i to najbolje onu koja je sa dna, koja ima sitne mrvice od čvaraka, i utrljajte u meso sa obe strane.

Potom stavite još malo bibera i soli.

Krompir oljuštite i isecite na veća rebra. U tepsiju stavite žicu i meso stavite na žicu. Dodajre vodu i svinjsku mast.

Na kožu dodajte još malo masti. Stavite da se peče na najvišu temperaturu. Pecite 35 minuta uz povremeno okretanje. Nakon sat vremena izvadite meso iz tepsije, stavite krompir u masnoću koja se skupila u tepsiji i začinite krompire.

Preko njih vratite meso. Pecite još nekih pola sata. Ostavite da se ohladi i uživajte u fantastičnom ručku za celu porodicu.

{vembed Y=pxsLPxzk7gw}

Izvor: Tonchy Shultz

Možda će vas interesovati i ovo: