KOJE GREŠKE PRAVE DOMAĆICE KADA SPREMAJU SVINJSKO MESO
SHUTTERSTOCK

KOJE GREŠKE PRAVE DOMAĆICE KADA SPREMAJU SVINJSKO MESO: Ova 4 pravila svi moraju da znaju

Postoji 4 trika za pripremu svinjskog mesa za koje treba da zna svako.

Kako se pravilno sprema svinjsko meso

Ako tek počinjete da kuvate, ali i ako ste iskusna domaćica, treba da znate neke osnove za pripremanje mesa. Svinjsko meso se često jede u Srbiji, ali ako nemate vremena da ga pripremite kako treba, onda bolje odložite. Pravilna termička obrada, ali i proces pre nje dosta utiče na ukus, a u nastavku teksta pročitajte na šta posebno treba da obratite pažnju.

Ne žurite

Meso pre bilo kakve termičke obrade dobro odledite, ako je bilo zamrznuto. Idealno je kada je sobne temeprature, jer će tako biti najukusnije, a i marinada dosta pomaže. Pre nego što marinirate meso, obavezno ga dobro osušite.

Ne koristite čekić često

Često se dešava da domaćice pre pripreme meso izlupaju čekićem. Ali, to nije uvek dobro rešenje.Istanjeno meso je dobro samo ako ćete ga puniti ili pohovati, a u svim drugim slučajevima termičke obradite ostavite ga u komadu ili isecite deblje šnicle.

Izaberite pravu tehniku kuvanja

Od vrste mesa zavisi i na koji način ćete ga spremiti. Ako je u pitanju roštilj koristi se krmenadla, za supu se predlaže meso koje zahteva relativno dugo kuvanje, a ako pržite onda je file pravo rešenje. Za pečenje u rerni se preporučuje da se koriste celi komadi mesa, kao što je komad paufleka, svinjskog vrata, buta... Ono što je bitno je to da ako je meso kvalitetno ne treba da koristite puno začina, samo ono osnovno, kao što je so, biber, ruzmarin i beli luk. Naravno, ne zaboravite da so i biber idu malo pre nego što meso bude gotovo.

Кombinujte različite vrste masnoća

Kada termički obrađujete meso potrudite se da koristite više vrsta masnoća. Npr., ako ga pržite onda počinte u ulju, pa na sredini dodajte puter. Ili mešajte svinjsku mast sa puterom...

Izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: