Rešite se kućnih mrava na prirodan način
foto: Shutterstock

Rešite se kućnih mrava na prirodan način

Kada se neočekivano pojave u kući najbolje je da ih se rešite, što je brže moguće.

Međutim, ako u kući imate malu decu i kućne ljubimce, možete pokušati da se oslobodite njihovog prisutstva bez štetnih hemikalija, uz pomoć prirodnih sredstava.

Srećom, postoji mnogo načina da se rešite mrava na prirodan način, a o jednom od takvih koji se pokazao poprilično efikasan, danas ćemo vam nešto više reći.

Da biste pripremili svoje “oruđe” u borbi protiv ove napasti, biće vam potrebno eterično ulje karanfilića.

Inače, ovo ulje se koristi kao prirodni insekticid i repelent (odbija komarce, muve, žute mrave, bubašvabe itd).

Ono što je potrebno, to je da 40 kapi ulja karanfilića razrediti u 200ml vode. Rastvor sipati u bocu sa raspršivačem, dobro promućkati pre upotrebe i naprskati sve otvore gde izlaze insekti.

Ovaj postupak ponavljati jednom na svaka 3 dana. Nepoželjni gosti uskoro će napustiti vašu kuću zauvek!

Stvar je u tome da mravi ne tolerišu fenol – toksičnu supstancu koja se nalazi u ulju karanfilića, ali koja je apsolutno bezopasna za čoveka i životinje.

Inače, ulje karanfilića je veoma korisno za ljudsko zdravlje, njegova aroma ima sposobnost pojačavanja imuniteta. Koristi se za prehlade i infekcije, kao antivirusno i antibakterijsko sredstvo.

Takođe, ono ima stimulišući učinak na psihu i uklanja mentalnu iscrpljenost i stres. Ulje karanfilića podstiče dubok i miran san. Uvek se upotrebljava razređeno!

Izvor: uspesnazena.com

Možda će vas interesovati i ovo: