ŠTA SE DODAJE U KISELE KRASTAVCE DA SE NE POKVARE: Tajne iskusnih domaćica za duže trajanje zimnice
Dva fantstična trika koja će pomoći da se kiseli krastavci ne pokvare.
Kraj leta i početak jeseni vezan je za zimnicu. Ali danas ljudi imaju sve manje vremena, pa se odlučuju za kupovnu. Ako spadate u one domaćice koje se još uvek drže tradicije i više vole domaću od kupovne zimnice pročitajte u nastavku teksta kako možete da sprečite da se ne pokvari. U ovom konkretnom slučaju iskusne domaćice su otkrile tajnu kako da kiseli krastavac potraje tokom cele zime. Da se kiseli krastavci pokvare može da utiče dosta faktora, kao što su npr. nedovoljno sterilisani poklopci, povrće koje nije dobro oprano..., ali postoje 2 sastojka koja će spasiti stvar. U pitanju su ren (hren) i senf.
REN
U teglu sa krastavcima dodajte i ren zbog kojeg će biti hrskavi, ali i ukusniji, a on takođe sprečava i da se pokvare.
SENF
Senf ima istu funkciju kao ren. I zbog njega su krastavci hrskaviji i ukusniji, ali i zaštićeni od kvarenja.
Izvor: Stvar ukusa