Studenti kulinarstva su ponudili svoje korisne savete o kuvanju

Studenti kulinarstva su ponudili svoje korisne savete o kuvanju

Ljudi koji pohađaju kulinarske škole su puni znanja o pripremi hrane o kojima mi ostali, kuvari amateri, nemamo pojma. Ipak, čak i oni priznaju da su se sa nekim stvarima u vezi sa kuvanjem upoznali tek kada su počeli profesionalno da se bave time.

Na platformi Reddit nedavno je osvanula tema pod nazivom: „Koje kulinarske trikove niste naučili u školi za kulinarstvo?“. U nastavku ćemo vam otkriti najzanimljivije odgovore na ovo pitanje…

Recepti su samo putokaz. Ne morate da ih se u potpunosti pridržavate, osim u jednom slučaju, a to je kada nešto pečete.

Ne bacajte stabljike brokolija. Oljuštite ih, iseckajte ih i ispržite na tiganju, jer su tako pripremljene veoma ukusne.

Iskoristite slobodne trenutke tokom kuvanja da počistite za sobom. To će vam osloboditi radni deo za naredni korak u pripremi jela, a i lišiće vas tereta pranja sudova nakon obedovanja.

Izbegavajte marinirano meso u radnji. Ono najverovatnije nije sveže, i mesari ga stavljaju u marinadu kako bi sakrili tu činjenicu i eventualno neprijatan miris.

Radite kao na pokretnoj traci. Umesto što, na primer, prvo ljuštite krompire, a onda ih sečete, pa onda ljuštite šargarepe, pa i njih sečete, bolje bi bilo da prvo oljuštite svo povrće, pa kad to završite, krenete sa sečenjem.
Uvek koristite pravi puter, nikad, ali nikad margarin.

Iskoristite ubruse da pokupite višak vlage sa mesa, ribe i povrća. To će pomoći da ove namirnice budu hrskavije nakon kuvanja, ali i ukusnije.

Kada pripremate hranu, nikada ne koristite vino za kuvanje, jer može biti vrlo lošeg kvaliteta, već samo ono koje biste i sami pili.

Ako želite da izbegnete grudvice brašna tokom pripreme sosa, nemojte ga dodati direktno u vreli sud, već ga prvo sipajte u čašu, napunite je hladnom vodom, promešajte, a tek onda ovu smešu sipajte u sud za kuvanje.

Izvor: Bored Panda

Možda će vas interesovati i ovo: