VREME JE DA I VI NAUČITE: Kako se pravi staklena glazura za torte i kolače?
foto: Shutterstock

VREME JE DA I VI NAUČITE: Kako se pravi staklena glazura za torte i kolače?

Torte sa staklenom glazurom izgledaju kao da su spremljene samo za izlog neke prelepe poslastičarnice.

Ipak, nije tako. Ova glazura je jestiva i sve više osvaja naše trpeze za posebne prilike.

Među slikama se mogu pronaći torte, krofne, kolači i mnoge druge poslastice i možemo reći da njihov izgled predstavlja najlepše napravljene poslastice na svetu.

U jednu ruku ćete poželeti da pojedete sve te slatkiše, dok ćete u drugom biti ljuti na sebe jer ne znate da ih napravite. E pa, došlo je vreme da i vi naučite da pravite ove savršene kolače, saznajte kako!

Recept za staklenu glazuru za torte

Sastojci:

20 g želatina,
120ml vode,
300 g glukoze,
300 g šećera,
150 ml vode,
200 g zaslađenog kondenzovanog mleka,
300 g čokolade (bele, crne, mlečne ili kombinovane)
boja za hranu.

Priprema:

Stavite želatin u vodu i sačekajte da naraste. Prokuvajte glukozu, šećer i vodu. Sklonite smesu sa ringle, pa dodajte želatin. Dodajte kondenzovano mleko. Prelijte preko čokolade da biste se rešili mehurića (koristite temperaturu od 35 stepeni).

Prateći ova upustva, dobićete glazuru koju možete da prelijete preko torte.

Kako biste dobili efekat mermera, koristite više boja za hranu.

Izvor: zdravlje-i-kuhinja.live

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.