Zamrznite ove namirnice - mogu biti ukusnije

Zamrznite ove namirnice - mogu biti ukusnije

Verovali ili ne, i ove namirnice mogu da se zamrznu.

Verovatno ste i vi mnogo puta čuli da je najukusnija sveža hrana. Ipak, u određenim slučajevima zamrzavanje će očuvati aromu, a neke namirnice će biti ukusnije nakon boravka u zamrzivaču, piše Dejli Mejl.

Od nektarina do đumbira, preko torti i jaja, evo deste namirnica koje su ukusnije kada se pre jela zamrznu.

Mleko

Ovaj napitak bogat kalcijumom pre zamrzavanja podelite u više posuda jer će se tokom zamrzavanja raširiti.

Sirova jaja

Jaja možete zamrznuti tako što ćete ih sipati u kesu sa zatvaračem, a možete odvojiti žumanca i belanca i tako zamrznuti ovu namirnicu.

Voće

Zdrave sočne plodove možete zamrznuti u komadu tako što ćete ih staviti u plastične kese. Zaleđene voćke možete direktno ubaciti u blender i dobiti osvežavajući napitak.

Sosovi

Pripremljene sosove stavite u bočice, ali kao i kod mleka, ostavite dovoljno mesta kada dođe do širenja tečnosti. Takođe, možete sos sipati u i posude za led i tako dobiti pojedinačne doze omiljenog sosa.

Kuvano meso

Ova namirnica bi trebalo da se čuva u plastičnim posudama u zamrzivaču.

Povrće

I ovi plodovi mogu da se zamrznu celi, ali ako ćete povrće iskoristit za prirpemu obroka, možete ih i iseckati pre stavljanja u zamrzivač. 

Začini

Biljke poput đumbira ili limunove trave mogu da se zamrznu na četiri do šest meseci. Ukoliko zamrzavate ruzmarin, majčinu dušicu ili nanu, skinite listiće sa stabljike pre zamrzavanja.

Torte i kolači

Torte su zapravo ukusnije ako provedu bar 24 sata u zamrzivaču jer tako mogu postati sočnije i mekše.

Hleb i peciva

Hleb možete držati u zamrzivaču između četiri i šest meseci. To važi i za peciva, a ko ih nećete odmah koristiti nakon kupovine ili pripreme, zamrznite ih pre nego što počnu da se kvare.

Izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: