Zamrznite ove namirnice - mogu biti ukusnije
Verovali ili ne, i ove namirnice mogu da se zamrznu.
Verovatno ste i vi mnogo puta čuli da je najukusnija sveža hrana. Ipak, u određenim slučajevima zamrzavanje će očuvati aromu, a neke namirnice će biti ukusnije nakon boravka u zamrzivaču, piše Dejli Mejl.
Od nektarina do đumbira, preko torti i jaja, evo deste namirnica koje su ukusnije kada se pre jela zamrznu.
Mleko
Ovaj napitak bogat kalcijumom pre zamrzavanja podelite u više posuda jer će se tokom zamrzavanja raširiti.
Sirova jaja
Jaja možete zamrznuti tako što ćete ih sipati u kesu sa zatvaračem, a možete odvojiti žumanca i belanca i tako zamrznuti ovu namirnicu.
Voće
Zdrave sočne plodove možete zamrznuti u komadu tako što ćete ih staviti u plastične kese. Zaleđene voćke možete direktno ubaciti u blender i dobiti osvežavajući napitak.
Sosovi
Pripremljene sosove stavite u bočice, ali kao i kod mleka, ostavite dovoljno mesta kada dođe do širenja tečnosti. Takođe, možete sos sipati u i posude za led i tako dobiti pojedinačne doze omiljenog sosa.
Kuvano meso
Ova namirnica bi trebalo da se čuva u plastičnim posudama u zamrzivaču.
Povrće
I ovi plodovi mogu da se zamrznu celi, ali ako ćete povrće iskoristit za prirpemu obroka, možete ih i iseckati pre stavljanja u zamrzivač.
Začini
Biljke poput đumbira ili limunove trave mogu da se zamrznu na četiri do šest meseci. Ukoliko zamrzavate ruzmarin, majčinu dušicu ili nanu, skinite listiće sa stabljike pre zamrzavanja.
Torte i kolači
Torte su zapravo ukusnije ako provedu bar 24 sata u zamrzivaču jer tako mogu postati sočnije i mekše.
Hleb i peciva
Hleb možete držati u zamrzivaču između četiri i šest meseci. To važi i za peciva, a ko ih nećete odmah koristiti nakon kupovine ili pripreme, zamrznite ih pre nego što počnu da se kvare.
Izvor: Stvar ukusa