Brza i jednostavna priprema: Čokoladna torta bez brašna
Svaki zalogaj je božanstven.
Sastojci:
250 g crne čokolade
180 g maslaca
225 g šećer
1 g soli
4 g vanilinog šećera
5 jaja
65 g kakao praha
Za glazuru:
250 g crne čokolade
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Otopite puter i čokoladu i sipajte ih u posudu. Zatim dodajte šećer, so, vanilin šećer i umutite. Potom dodajte jaja i opet umutite dok se ne sjedini. Na kraju dodajte i kakao i promešajte.
Stavite testo u pleh koji ste obložili pek papirom i pecite na 180°C 25 minuta.
Za glazuru:
U slatku pavlaku dodajte izlomljenu čokoladu i kuvajte na niskoj temperaturi dok se čokolada ne otopi. Izlijte glazuru na tortu i poslužite.
Izvor: stvarukusa.rs