Jabuke u šlafroku

Jabuke u šlafroku

Sastojci:

- jabuka 1 kg

- vanilin šećera 2 komada

- kašikice cimeta pola

- jaja2 komada

- mleka 500 ml

- brašna 350 gr

- so prstohvat

- ulja300 ml

Uputstvo za pripremu:

Jabuke oljustite i izvadite im sredinu pa ih narezite na kolutice debljine od oko pola centimetara. Pospite ih vanilin secerom i cimetom i ostavite ih da odstoje oko 15 minuta.

Mikserom umutiti jaja, mleko, brasno i so da dobijete gustu smesu koju takodje ostavite da odstoji oko 15 minuta.

Jabuke umesajte u smesu i przite u dubokom ulju do zlatne boje. Przene jabuke izvadite na upijajuci papir kako bi se upila suvisna masnoca.

Napomena:

Jabuke pospite secerom u prahu i sluzite ih tople ili hladne! Prijatno!

Možda će vas interesovati i ovo: