Rafaelo kuglice – idealno posluženje za sve ljubitelje kokosa

Rafaelo kuglice – idealno posluženje za sve ljubitelje kokosa

Domaće Rafaelo kuglice su popularna domaća poslastica inspirisana istoimenom kupovnom verzijom. Obično se prave od mlevenih orašastih plodova (kao što su bademi ili kikiriki), kokosovog brašna, kisele pavlake ili kondenzovanog mleka, i najčešće su obložene kokosovim brašnom.

Rafaelo kuglice su slatke, kremaste i imaju predivan ukus kokosa, a mogu se dekorisati i otopljenom čokoladom (retko) i dodatnom količinom kokosa. U njima se često može naći i iznenađenje u vidu lešnika ili badema u sredini, a kako ove ukusne kuglice možete vrlo jednostavno i brzo pripremiti, pogledajte u nastavku:

Recept za Rafaelo kuglice

Sastojci:

200 g mlevenih badema ili kikirikija
200 g kisele pavlake
150 g kokosovog brašna
100 g šećera u prahu (po ukusu)
100 g čokolade (bele, mlečne ili crne) za preliv
Kokosovo brašno za valjanje

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte mlevene bademe, kiselu pavlaku, šećer u prahu i 100 g kokosovog brašna. Dobro promešajte da se sastojci sjedine.

Od dobijene smese oblikujte male kuglice (oko 2-3 cm u prečniku). Otopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj.

Prelijte svaku kuglicu otopljenom čokoladom ili ih možete skroz umočiti u čokoladu, pa ih pospite kokosom (mada ako ne želite, kuglice možete odmah valjati u kokos, bez umakanja u čokoladu).

Stavite kuglice na papir za pečenje i ostavite ih da se ohlade u frižideru barem 1-2 sata. Poslužite ohlađene kuglice uz kafu i uživajte!

Možda će vas interesovati i ovo: