Bečka šnicla

Bečka šnicla

Sastojci (4 porcije)

biberа
100 g brašna
2 kom. jaja
so
1 kg telećeg mesa (može i junetina, svinjetina...)

Priprema

Za ovaj bečki specijalitet potrebne su vam četiri velike goveđe snicle.

Šnicle blago izlupajte tučkom za meso.

Umutite dva jajeta, posolite i pobiberite. Šnicle uvaljate u brašno, umočite u jaje i zatim uvaljate u prezle.

Pripremite tiganj i zagrejte dobro ulje, a zatim pržite šnicle. Šnicle su spremne kada sa obe strane porumene.

Odložite šnicle na salvetu da upiju višak ulja. Možete ih servirati uz krompir salatu ili pire sa kriškom limuna.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.