Musaka od tikvica

Musaka od tikvica i mlevenog mesa

Sastojci:

- tikvice 2 srednje

- mleveno meso300 grama

- crni luk 1 glavica

- šargarepa 1

- pirinač 1 šolja

- biberpo ukusu

- sopo ukusu

- mešavina začina po ukusu

- origano malo

- jaja3

- mleko i/ili jogurt oko 1,5 dl

Uputstvo za pripremu:

Tikvice oljuštiti i iseci na kolutove debljine oko pola cm i posoliti ih.

Izdinstati luk - u ovom slučaju korišćen je 1 veći mladi luk, a može se koristiti i 1 glavica crnog luka "starog" ili praziluk, po želji, zatim dodati mleveno meso (svinjsko, juneće, jareće...- po želji), pirinač koji je prethodno potopljen u vodi (1 šolja kafe), izrendanu šargarepu i začine.

U podmazan pleh ređati polovinu tikvica, zatim izdinstano meso i preko njega drugu polovinu tikvica. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta, zatim izvaditi iz rerne i preliti jajima umućenim sa mlekom i/ ili jogurtom i malo soli, vratiti u rernu i peći dok ne porumeni.

Količinu mleka i/ili jogurta koristite po vašoj želji u zavisnosti da li želite gušću ili ređu smesu, ja sam koristila i mleko i jogurt u količini oko 1,5 decilitar.

Prijatno!

Izvor: Super recepti

Možda će vas interesovati i ovo: