Pasulj sa mlevenim mesom

Pasulj sa mlevenim mesom za sve domaćice koje žele da uštede

Pasulj sa mlevenim mesom se pravi u tiganju, vrlo je jednostavan za pripremu, a polizaćete prste!

Sastojci za Pasulj sa mlevenim mesom

1 kašika ulja

1 crveni luk, seckani

350 g mlevenog mesa

100 ml crvenog vina

300 ml paradajz sosa

800 g pasulja iz konzerve

seckani peršun za serviranje

Priprema:

Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Pržite luk, povremeno mešajući, 5 minuta ili dok ne omekša. Ubacite mleveno meso u tiganj. Pržite i mešajte, da porumeni.

Sipajte crno vino, pa dodajte paradajz sos i mešajte da se sjedine. Kada počne da ključa, začinite solju i ubacite pasulj. Pokrijte i kuvajte 30 minuta na veoma laganoj vatri. Ako je potrebno, dodajte malo vrele vode da razblažite sos.

Čim pasulj omekša, a sos postane kremast, isključite vatru i pospite pre serviranja sa seckanim peršunom. Pasulj sa mlevenim mesom je prožet različitim ukusima, klasično jelo koje je izdašno i odlično za celu porodicu. Ukoliko volite ovakva jela, isprobajte i restovani pasulj.

Izvor: danas.rs

Možda će vas interesovati i ovo: