Pasulj sa mlevenim mesom za sve domaćice koje žele da uštede
Pasulj sa mlevenim mesom se pravi u tiganju, vrlo je jednostavan za pripremu, a polizaćete prste!
Sastojci za Pasulj sa mlevenim mesom
1 kašika ulja
1 crveni luk, seckani
350 g mlevenog mesa
100 ml crvenog vina
300 ml paradajz sosa
800 g pasulja iz konzerve
seckani peršun za serviranje
Priprema:
Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Pržite luk, povremeno mešajući, 5 minuta ili dok ne omekša. Ubacite mleveno meso u tiganj. Pržite i mešajte, da porumeni.
Sipajte crno vino, pa dodajte paradajz sos i mešajte da se sjedine. Kada počne da ključa, začinite solju i ubacite pasulj. Pokrijte i kuvajte 30 minuta na veoma laganoj vatri. Ako je potrebno, dodajte malo vrele vode da razblažite sos.
Čim pasulj omekša, a sos postane kremast, isključite vatru i pospite pre serviranja sa seckanim peršunom. Pasulj sa mlevenim mesom je prožet različitim ukusima, klasično jelo koje je izdašno i odlično za celu porodicu. Ukoliko volite ovakva jela, isprobajte i restovani pasulj.
Izvor: danas.rs