
Piletina sa ruzmarinom i pomorandžama
Piletinu možete spremiti na zaista hiljadu načina, ali ovde vam donosimo recept koji će ući u "stalnu postavku" jela u vašem domu.
Potrebno:
1/2 pomorandže sa korom,
3 čena belog luka,
1 kašika lišća svežeg ruzmarina,
6 kašika maslinovog ulja,
2 kašike crnog vina,
1 kašika meda,
1 celo pile isečeno na 8 delova,
so, biber, aleva paprika
Priprema:
Pomorandžu, ruzmarin, sirće, ulje, med, so , biber i alevu papriku pomešajte u blenderu, dok se pomorandža ne usitni na male komade.
Piletinu začinite solju i biberom, pa onda svako parče umočite u napravljenu marinadu.
Meso poređajte u plastičnu posudu, prelijte viškom marinade i ostavite da odstoji u frižideru 2-8 sati.
Na tiganju ili na roštilju pržite meso dok ne dobije lepu braon boju.
Služite toplo, sa krompirom i ukrašeno komadima pomorandže.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.