Recept za pasulj prebranac

Recept za pasulj prebranac: Domaće jelo za dušu

Pasulj se kod nas kuva veoma često i u raznim prilikama. Ova namirnica othranila je generacije, pa većina ljudi ima svoju verzuju pasulja koju najviše voli.

Donosimo vam recept za prebranac, koji je prilično jednostavan za pripremu. Ovo jelo ćete moći jesti i toplo i hladno, bez razlike .

Recept za pasulj prebranac

Sastojci 

Beli pasulj 500 g
Crni luk 2 glavice
Beli luk 2-3 čena
Šargarepa 2 komada
Crvena paprika 1
Zelena paprika 1
Paradajz 2 (ili 200 ml paradajz soka)
Lovorov list 2
Aleva paprika 1 kašičica
So i biber po ukusu
Ulje 100 ml
Brašno 1 kašika

Priprema

Pasulj operite i potopite u hladnu vodu preko noći. Sutradan, pasulj ocedite i stavite u šerpu sa svežom vodom. Kuvajte dok ne omekša, ali pazite da se ne prekuva. Ocedite pasulj i ostavite ga sa strane.

Crni luk sitno iseckajte, a šargarepu, papriku i paradajz iseckajte na kockice. U tiganju zagrejte ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu, papriku i beli luk, pa nastavite da pržite dok povrće ne omekša. Dodajte paradajz (ili paradajz sok) i kuvajte još nekoliko minuta. U velikoj posudi pomešajte kuvani pasulj i proprženo povrće. Dodajte lovorov list, alevu papriku, so i biber po ukusu. Dobro promešajte. Prebacite smesu u podmazan pleh za pečenje. Ako želite gušći prebranac, možete posuti smesu sa malo brašna pre pečenja.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta, ili dok prebranac ne dobije lepu zlatno-smeđu boju. Poslužite prebranac topao, uz svež hleb ili salatu po želji. Uživajte u svom domaćem prebrancu!

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.