Sataraš

Sataraš

Potrebno:

  • 1 patlidžan
  • 1 paradajz
  • 1 crni luk
  • 1 paprika
  • 1 tikvica
  • 1,5 dcl belog vina
  • 2-3 žlice pasata
  • začini (so, biber, crvena ljuta paprika, biljni dodatak jelima)
  • 1 jaje

Priprema:

Oguliti,oprati i na sitne kockice narezati patlidžan. Staviti ga na tanjir i posoliti te pustiti da tako stoji cca 20min 

Blanširati jedan veći paradajz, oguliti i izrezati ga na kockice. U međuvremenu na sitne kockice izrezati luk, papriku i tikvicu.

Na zagrijano ulje staviti luk i papriku i dinstati minutu, a zatim dodati patlidžan i tikvicu te nakon što povrće malo omekša dodati paradajz i dinstati još 2 minute. Začiniti po volji.

Dodati 1,5dcl belog vina i 2-3 kašike paraajz pirea te 1 dcl vode. Kuvati uz povremeno mešanje dok povrće skroz ne omekša. Dodavati vodu tekom kuvanja (po potrebi). Kad je povrće gotovo, razmutiti jedno jaje i politi po vrhu te dobro promešati i kuvati još 1 minutu

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.