
Sataraš
Sastojci
2-3 kašike maslinovog ulja
1 velika glavica crnog luka
1 ljuta papričica
2 crvene paprike
2 zelene paprike
1 žuta paprika
400 g paradajza
1 kašičica šećera
1-2 jaja (opciono)
Priprema
Na dve-tri supene kašike maslinovog ulja propržite na kocke iseckan crni luk, dodajte sitno iseckanu ljutu papričicu i na kocke ili trake iseckane paprike.
Pržite poklopljeno, na umerenoj vatri, oko 10 minuta, pa dodajte oljušten i iseckan paradajz, šećer, so i biber, poklopite i krčkajte oko 15-20 minuta. Povremeno promešajte. Na kraju doterajte ukus solju i biberom.
Ako stavljate jaja, prvo ih umutite viljuškom u činiji, pa ih sipajte u bećarac i sve dobro promešajte.
Izvor: Porodične gastronomije
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.