
Svinjetina sa kikirikijem i povrćem
Inspirisan azijskom kuhinjom, ovaj recept za svinjetinu sa kikirikijem i povrćem će vas oduševiti.
Sastojci i količina:
- Svinjsko meso 250 g
- Krastavac, svež 1 komad
- Kikiriki, nepečen 100 g
- Belance 1
- So 1 kašičica
- Gustin 2 kašike
- Ulje 50 ml
- Soja sos 1 kašika
- Čili sos po ukusu
- Praziluk 1 štap
- Šargarepa 1 komad
- Kupus, manji 1/4 glavice
- Kocka za supu 1 komad
Priprema:
- Iseckajte na kockice svinjsko meso i povrće. U jednoj posudi pomešajte svinjetinu, so, belance i polovinu rastvorenog gustina u malo vode, te kašikom sve dobro sjedinite. U drugoj posudi pomešajte kutlaču supe, preostali gustin, soja-sos, pola praziluka i so. U dubljem tiganju zagrejte ulje, ubacite svinjetinu i uz stalno mešanje propržite da porumeni. Izvadite meso iz tiganja, pa u istom ulju propržite kikiriki. Izvadite i kikiriki i u istom tiganju propržite povrće. Potom vratite svinjetinu i kikiriki, pa lagano promešajte. Dodajte i sadržaj iz druge činije, pa brzo promešajte. Pre serviranja jelo poprskajte čili sosom i služite uz kuvan pirinač.