Svinjetina sa kikirikijem i povrcem

Svinjetina sa kikirikijem i povrćem

Inspirisan azijskom kuhinjom, ovaj recept za svinjetinu sa kikirikijem i povrćem će vas oduševiti. 

Sastojci i količina:

  • Svinjsko meso 250 g
  • Krastavac, svež 1 komad
  • Kikiriki, nepečen 100 g
  • Belance 1
  • So 1 kašičica
  • Gustin 2 kašike
  • Ulje 50 ml
  • Soja sos 1 kašika
  • Čili sos po ukusu
  • Praziluk 1 štap
  • Šargarepa 1 komad
  • Kupus, manji 1/4 glavice
  • Kocka za supu 1 komad

Priprema:

  • Iseckajte na kockice svinjsko meso i povrće. U jednoj posudi pomešajte svinjetinu, so, belance i polovinu rastvorenog gustina u malo vode, te kašikom sve dobro sjedinite. U drugoj posudi pomešajte kutlaču supe, preostali gustin, soja-sos, pola praziluka i so. U dubljem tiganju zagrejte ulje, ubacite svinjetinu i uz stalno mešanje propržite da porumeni. Izvadite meso iz tiganja, pa u istom ulju propržite kikiriki. Izvadite i kikiriki i u istom tiganju propržite povrće. Potom vratite svinjetinu i kikiriki, pa lagano promešajte. Dodajte i sadržaj iz druge činije, pa brzo promešajte. Pre serviranja jelo poprskajte čili sosom i služite uz kuvan pirinač.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.