Zapečeni krompir sa slaninicom i kačkavaljem
Ovo je brz i jednostavana obrok za pripremu, a ukus će vas "raspametiti", sigurni smo. Savršeno ako vam treba ručak "na brzaka".
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 300 g slanine pančete
- 200 g kačkavalja
- ulje, so, biber, bosiljak, aleva paprika, malo peršuna
Priprema:
Oljuštite krompir, iseckajte ga na sitnije komade i kuvajte desetak minuta. Procedite.
Podmažite pleh uljem, pa složite krompir. Posolite i pobiberite po ukusu. Po želji posuti i sa malo origana, aleve paprike, belog luka u prahu ili sličnim začinima. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C.
Slaninu iseći na što je moguće tanje šnite, pa na kratko izvadite krompir iz rerne (nakon što je dobio zlatnu koricu) i prekrijte ga slaninom, a potom vratite pleh nazad na dalje pečenje. Za 4-5 minuta izvaditi ponovo krompir i slaninu i posuti narendanim kačkavaljem, i po želji sa malo pavlake. Vratiti da se za zapeče najduže 2 minuta. Posuti sitno seckanim peršunom.
Služiti uz šopsku ili tartar salatu.
Izvor: Pressonline