Zapečeni njoki sa povrćem i paradajz sosom

Zapečeni njoki sa povrćem i paradajz sosom - lako i preukusno!

Njoki zapečeni sa povrćem u bogatom, aromatičnom sosu od paradajza - jelo koje izgleda kao da ste se potrudili mnogo više nego što zapravo jeste. Kao i u svakom receptu sa njokama - preporučujemo vam da napravite domaće njoke. Ukusnije su, a prave se veoma lako.

Recept za zapečene njoke sa povrćem

Sastojci

Njoke 500 g
Crni luk 1 glavica
Beli luk 2 čena
Crvena paprika 1
Tikvica 1
Šampinjoni 200 g
Paradajz sos 400 ml
Paradajz pire 1 kašika
Pavlaka za kuvanje 150 ml
Maslinovo ulje po potrebi
So, biber, origano, bosiljak po ukusu
Kačkavalj ili mocarela 150-200 g
Svež bosiljak za dekoraciju (opciono)

Priprema

Na malo maslinovog ulja propržite sitno seckan crni luk dok ne omekša. Dodajte beli luk, iseckane pečurke, papriku i tikvicu i sve to dinstajte 10ak minuta.

Sipajte pasirani paradajz, dodajte so, biber, origano i bosiljak. Ako želite kremastiji sos, umešajte pavlaku za kuvanje. Sve to zajedno kuvajte još 5 minuta.

Njoke nije potrebno kuvati - direktno ih umešajte u sos i sve prebacite u vatrostalnu posudu. Preko pospite narendani sir (kačkavalj ili mocarelu). Pecite 20-25 minuta na 200°C, dok se sir lepo ne otopi i porumeni.

Po želji pospite svežim bosiljkom i služite toplo.

Marketing

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.