Skuša sa povrćem u sopstvenom soku
POTREBNO JE:
600 g skuše, 3 krompira, 2 šargarepe, 2 glavice crnog luka, 200 g graška, beli luk, peršun, 1 limun, ulje, mešavina suvog začina, biber.
PRIPREMA:
Skušu očistite, odstranite glavu i krljušti, posolite je i napunite nadevom od sitno iseckanog peršuna pomešanog sa limunovim sokom i sitno iseckanim belim lukom, pa ostavite da odstoji pet minuta. U međuvremenu oljuštite krompir i isecite ga na kockice srednje veličine, očistite šargarepu i isecite luk. Sve sjedinite, dodajte grašak i sipajte malo ulja, dodajte začin i promešajte. Potom napravite vrećicu od aluminijumske folije, sipajte smesu, na vrh toga stavite ribu po dužini i zatvorite foliju. Tako dobijenu vrećicu stavite u pleh i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta, a potom smanjite na 170 stepeni i pecite još 25 minuta. Kada je gotovo, izvadite foliju na jedan tanjir za serviranje, rasecite je odozdo i sačekajte da sav sadržaj izađe u posudu.
Izvor: Super recepti