
Pečeni smuđ na krompiru
Smuđ važi za najkvalitetniju rečnu ribu, a spremljen na ovaj način će biti i centralna figura vaše trpeze. Sprema se lako, brzo je gotovo, a ukus će vas oduševiti.
Potrebno:
4 smuđa
1 kg krompira
1 dl pavlake
1 manja glavica belog luka
3-4 kašičice peršunovog lista
limunov sok
mešavina začina i biber po ukusu
1 dl ulja
50 g putera
so
Priprema:
1. Ribu dobro očistiti, preliti je mešavinom ulja i limunovog soka, usoliti i utrljati sitno seckan beli luk.
2. Posuti je biberom i peršunovim listom, te ostaviti da odstoji 1-2 sata.
3. Krompir očistiti, iseći na kolutiće i pore đati u pleh. Preliti sa malo ulja, posuti mešavinom začina i peršunom. Peći u rerni na 250 °C.
4. Kada je krompir dopola pečen, preko njega poređati usoljenu ribu, te ponovo vratiti u rernu i peći dok ne porumeni.
5. U međuvremenu pomešati puter sa kiselom pavlakom i limunovim sokom, pa preliti ribu i vratiti je da se još malo zapeče.
Izvor: Pošalji recept
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.