
Zapečena tikvica i krompir
Ne zna se da li je ukusnije toplo ili hladno!
Sastojci
tikvica 500 g
krompir 500 g
maslinovo ulje 3 kašike
so 4 g (2 ravne kafene kašičice)
biber po želji
Preliv:
jaja 2
kisela pavlaka (ili kajmak, ili bilo koji gusti mlečni proizvod) 200-250 g
pavlaka za kuvanje 50-100 ml
brašno 2 supene kašike
Kako pripremiti
Staviti šerpu sa vodom da ključa.
U ključalu vodu staviti isečeni krompir na kolutove (svi kolutovi da budu jednake debljine).
Pustiti krompir da ključa 5 minuta, zatim ga procediti. Tikvicu dobro oprati i iseći takođe na kolutove iste debljine kao i krompir. Sve pomešati u vatrostalnoj posudi (ili u bilo kojoj šerpi, tepsiji), posoliti, pobibertiti i pouljiti.
Još jednom sve lagano izmešati. Staviti u rernu da se peče 20 minuta na 200 stepeni.
U činiji izmutiti jaja, zatim dodati brašno, to dobro izmutiti viljiškom dok se ne razbiju sve grudvice. Zatim u smesu dodati kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje.
Sve lepo homogenizovati i preliti preko tikvica i krompira. Vratiti u rernu jos 10-15 minuta na 200 stepeni da se zapeče.
Prijatno!
Izvor: recepti.zena.blic.rs
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.