Pikantna HLADNA salata sa pasuljem i TRI VRSTE LUKA
Shutterstock

Pikantna HLADNA salata sa pasuljem i TRI VRSTE LUKA

Ako ne volite pasulj iz konzerve, iskoristite prvi hladniji dan da skuvate neku količinu pasulja i zamrznite da vam uvek bude pri ruci kada rešite da se počastite ovom salatom. 

Sastojci:

kuvani beli pasulj 500 g
beli luk 5 čenova
ljubičasti luk 2 glavice
crni luk 1 glavica
peršun 1 vezica
halapenjo papričica 1 komad
so po ukusu
ulje po ukusu
sirće po ukusu

Priprema:

Skuvan pasulj stavite u činiju. Očišćen crni i beli luk krupnije isecite i stavite u blender zajedno sa peršunom i halapenjo papričicom.

Izblendirajte sve, pa uz pomoć špatule izvadite iz blendera i dodajte pasulju.

Začinite solju, uljem i sirćetom, pa opet dobro promešajte špatulom.

Halapenjo papričica je prilično ljuta, pa proverite ukus onih za koje je spremate.

Izvor: blic.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.