Pikantna HLADNA salata sa pasuljem i TRI VRSTE LUKA
Ako ne volite pasulj iz konzerve, iskoristite prvi hladniji dan da skuvate neku količinu pasulja i zamrznite da vam uvek bude pri ruci kada rešite da se počastite ovom salatom.
Sastojci:
kuvani beli pasulj 500 g
beli luk 5 čenova
ljubičasti luk 2 glavice
crni luk 1 glavica
peršun 1 vezica
halapenjo papričica 1 komad
so po ukusu
ulje po ukusu
sirće po ukusu
Priprema:
Skuvan pasulj stavite u činiju. Očišćen crni i beli luk krupnije isecite i stavite u blender zajedno sa peršunom i halapenjo papričicom.
Izblendirajte sve, pa uz pomoć špatule izvadite iz blendera i dodajte pasulju.
Začinite solju, uljem i sirćetom, pa opet dobro promešajte špatulom.
Halapenjo papričica je prilično ljuta, pa proverite ukus onih za koje je spremate.