Recept za domaći kečap

Recept za domaći kečap. Zdrav, brzo gotov i ukusniji nego onaj iz radnje

Evo jedan super koristan recept kako da napravite domaći kečap bez aditiva i ostalih nezdravih stvari. Recept je za malu količinu kako vam se ne bi "razvlačio" kečap po frižideru dugo. Ako vam je lakše, uvek možete poduplati mere.
Bez problema u frižideru može da stoji koliko god treba, a kada ga jednom napravite zaboravićete na kupovni kečap! Korisite ga za preliv kada pravite burgere, kada pravite picu, uz pomfrit...

Recept za domaći kečap

Sastojci

1l paradajz soka
70g crvene paprike
70g crnog luka
70g jabuka
0,7ml sirćeta,
50g šećera,
1 kašika slatke pavlake
1/4 kašike bibera,
1/4 kašike soli,
1/3 kesice konzervansa

Priprema

Papriku i jabuku nasecite na komade, luk iseckajte sitno, pa ubacite u paradajz sok i kuvajte dok se sve to ne skuva (oko 30 minta, ne treba duže).

Smesu štapnim mikserom ili blenderom ispasirajte.

Nakon toga vratite na šporet, ,dodajte sirće, šećer, slatku pavlaku, biber, so i konzervans. Prokuvajte sve to još malo dok se ne dobije željena gustina kečapa.

Kada je kečap dobio željenu gustinu, dodati malo cimeta ili origana, već po želji.

Gotov kečap možete presuti u manje flašice sa širokim grlom ili tegle.

Možda će vas interesovati i ovo: