Recept za domaći kečap

Recept za domaći kečap. Zdrav, brzo gotov i ukusniji nego onaj iz radnje

Evo jedan super koristan recept kako da napravite domaći kečap bez aditiva i ostalih nezdravih stvari. Recept je za malu količinu kako vam se ne bi "razvlačio" kečap po frižideru dugo. Ako vam je lakše, uvek možete poduplati mere.
Bez problema u frižideru može da stoji koliko god treba, a kada ga jednom napravite zaboravićete na kupovni kečap! Korisite ga za preliv kada pravite burgere, kada pravite picu, uz pomfrit...

Recept za domaći kečap

Sastojci

1l paradajz soka
70g crvene paprike
70g crnog luka
70g jabuka
0,7ml sirćeta,
50g šećera,
1 kašika slatke pavlake
1/4 kašike bibera,
1/4 kašike soli,
1/3 kesice konzervansa

Priprema

Papriku i jabuku nasecite na komade, luk iseckajte sitno, pa ubacite u paradajz sok i kuvajte dok se sve to ne skuva (oko 30 minta, ne treba duže).

Smesu štapnim mikserom ili blenderom ispasirajte.

Nakon toga vratite na šporet, ,dodajte sirće, šećer, slatku pavlaku, biber, so i konzervans. Prokuvajte sve to još malo dok se ne dobije željena gustina kečapa.

Kada je kečap dobio željenu gustinu, dodati malo cimeta ili origana, već po želji.

Gotov kečap možete presuti u manje flašice sa širokim grlom ili tegle.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.