
Tajna za najbolje knedle: Najlepši dodatak za domaću supu! (RECEPT)
Najukusnije i najmekše knedle koje ste ikada probali!
Spremate ukusnu domaću supu, a nemate rezance. Ništa zato. Uz pomoć ovog recepta napravićete najukusnije i najmekše knedle koje ste ikada probali, piše Stvar ukusa.
Sastojci:
1 jaje
oko 3 kašike griza
malčice ulja
pola kašičice suvog začina
Priprema:
U tanjir razbijte jedno jaje, a onda ga viljuškom dobro umutite. Jaje mora biti penasto, što više, jer je to tajna da vaše knedle budu vazdušaste.
Polako postepeno dodajte griz i mešajte viljuškom da se ne naprave grudvice. U zavisnosti od veličine jajeta potrebno je oko 3 kašike griza.
Masa ne sme da bude preretka, da klizi po tanjiru, ali ne sme da bude ni mnogo gusta. Dodajte i suvi začin i ulje, izmešajte i obavezno ostavite 5,6 minuta da odstoji.
Onda ćete videti da li masa zaista dobre gustine, jer tek tad griz nabubri i dobije pravu gustinu.
Nakon što je testo za knedle gotovo, kašiku umočite u vruću supu, a zatim uzimajte knedle. Posle svake knedle umočite kašičicu u šerpu u kojoj se kuva supa, a ukoliko vam se knedla zalepi i ne sklizne lepo, operite je ili zamenite drugom da vam se ne bi i ostale knedle lepile za nju.
Stavljajte knedle u vruću supu i vratite na šporet da još malo kuvaju. Nakon 5 minuta knedle su kuvane i spremne za jelo.
Izvor: stil.kurir.rs
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.