5 GREŠAKA KOJE SVI PRAVE KADA MESE TESTO: Pokušajte da ih izbegnete i napravićete najlepša peciva

5 GREŠAKA KOJE SVI PRAVE KADA MESE TESTO: Pokušajte da ih izbegnete i napravićete najlepša peciva

U nastavku teksta saznajte kojih to 5 grešaka ne smete da napravite ako želite da vam testo uspe.

Mešenje testa nije jednostavan proces i ne uspeva svakoj domaćici iz prvog pokušaja. Postoji mnogo recepta koji nas uče kako da napravimo mekano testo koje će da uspe čak i ako niste iskusni u kuvanju, ali pročitajte i koje su to greške koje dovode do toga da testo ne uspe, a dešavaju se i najboljima.

1. Кvasac

Neiskusne domaćice često stavljaju previše kvasca kada mese testo. Vodite računa o tome jer to kvari ukus peciva, a može da se desi i da počne da se mrvi. Upotrebite tačnu količinu kvasca koja je navedena u sastojcima.

2. Vreme

I najmanje kašnjenje utiče na ukus peciva ili hleba. Ako testo ostane 20 minuta duže nego što bi trebalo, ono se neće ispeći dobro.

3. Ulje

Nemojte da zaboravite da stavite ulje u testo. Neki veruju da tako peciva, hleb... brže postaju bajati i da se lakše mrve, ali to nije tačno. Ulje čini testo boljim i ukusnijim.

4. Brašno

Nemojte odmah da dodajte celu količinu brašna u testo. Ono se dodaje postepeno kako bi mogli da ocenite da li je testo dobro.

5. Gluten

Prilikom kupovine brašna obratite pažnu da li sadrži dovoljno glutena, jer je on odgovoran za spajanje sastojaka. Nizak procenat glutena dovodi do činjenice da je potrebno više brašna, a onda vam testo definitivno neće uspeti.

Izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: