Poboljšajte ukus mesa uz pomoć ovih začina

Poboljšajte ukus mesa uz pomoć ovih začina

Ako ste ljubitelj mesa poboljšajte mu ukus uz pomoć različitih začina. Uobičajeni spisak začina koji se koristi je mali: beli luk, biber i mlevena crvena paprika, mirođija i peršun. Različite vrste mesa traže različte začine, kako bi bile još ukusnija i mirisnija.

Ako želite da vam svinjsko meso bude ukusnije, treba mu dodati biber i mlevenu crvenu papriku, a najbolje je da biber bude mleven. Biber i mlevenu crvenu papriku dodajte na kraju pripreme, jer ako ih dodate na početku termičke obrade mesa, meso će biti gorko.

Biber i ljuta mlevena crvena paprika su perfektni začini za piletinu. Ljuta mlevena crvena paprika odgovara i kod pripreme pilećih krilaca. Biber u zrnu možete da dodate u bujon ili u sos u kome se kuva piletina.

Za pileće meso dobri su i majoran, ruzmarin, žalfija, bosiljak. Možete da koristite samo jedan začin, a možete da napravite miks i od svih. Piletina postaje aromatičnija, ako joj dodate malo đumbira ili karija.

Kari odgovara i svim ostalim vrstama mesa. On je dobar i za svinjsko meso, koje postaje ukusnije sa muskatnim orašćićem i korijanderom.

Izvor: bonapeti.rs

Možda će vas interesovati i ovo: