Tajna savršeno prženih jaja na oko

Tajna savršeno prženih jaja na oko

Sigurno znate da se mnogi prilikom pravljenja jaja na oko služe tehnikom stavljanja poklopca preko tiganja kako belance ne bi zagorelo, a žumance se dobro ispeklo. 

Ipak, prema pisanju sajta thekitchn.com postoji još jedan trik. Nakon što zagrejete ulje u tiganju i razbijete nekoliko jaja, sačekajte da počnu da se prže. Nakon toga u tiganj ulijte malo vode, svega jednu do dve čajne kašičice. Nakon toga poklopite tiganj i pržite dok žumance ne bude više sirovo. 

Na taj način jaja neće biti suva, a vodena para će dati potrebnu mekoću i konzistentnomst. Međutim ako baš volite hrskave ivice jaja na oko, ovaj trik vam se baš i neće svideti, jer zbog vodene pare belanaca se neće jače zapeći i postati hrskava.

Izvor: Tportal

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.