
Tajna savršeno prženih jaja na oko
Sigurno znate da se mnogi prilikom pravljenja jaja na oko služe tehnikom stavljanja poklopca preko tiganja kako belance ne bi zagorelo, a žumance se dobro ispeklo.
Ipak, prema pisanju sajta thekitchn.com postoji još jedan trik. Nakon što zagrejete ulje u tiganju i razbijete nekoliko jaja, sačekajte da počnu da se prže. Nakon toga u tiganj ulijte malo vode, svega jednu do dve čajne kašičice. Nakon toga poklopite tiganj i pržite dok žumance ne bude više sirovo.
Na taj način jaja neće biti suva, a vodena para će dati potrebnu mekoću i konzistentnomst. Međutim ako baš volite hrskave ivice jaja na oko, ovaj trik vam se baš i neće svideti, jer zbog vodene pare belanaca se neće jače zapeći i postati hrskava.
Izvor: Tportal
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.