Kakva ishrana je idealna u periodu mart – april?
Na koji način nutricionistički da se pripremimo za proleće – kakva ishrana je idealna u periodu mart – april?
Došlo je vreme da se odmorimo od teške zimske hrane, od praznične, obilne, začinjene hrane. Idealno je vreme da očistimo organizam i da ga ubrzamo.
Treba mu dati više sunce, sveže hrane, više tečnosti.
Unos svežeg voća i povrća će nam obezbediti potrebne vitamine.
Konzervirane namirnice menjamo za sveže salate, zelena, spanać, mladi luk, sremuš.
Više kuvanog povrća, razne čorbice, potaži, supe će nas hidrirati i olakšati varenje. Unositi dovoljno tečnosti kroz biljne čajeve, vodu, sveže ceđenih sokova.
Jedite manje porcije, prirodno nam je manji apetit u periodu proleća.
Koje kombinacije namirnica treba da izbegavamo u ovo doba godine?
Treba da izbegavamo, tešku, masnu i začinjenu hranu.
Smanjiti unos životinjskih proteina i zameniti ih biljnim izvorima poput mahunarki.
Smanjiti količinu pržene hrane, ljutih začina, masna crvena mesa.
izvor:danas.rs
Lifestyle
Marketing
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.
