Zašto je dobro jesti kivi?
Možda nam je mrsko ljuštiti kivi i seckati ga, ali kao voćka odnosno namirnica veoma je koristan za naše telo i imunitet.
Prednosti konzumacije kivija:
– Unos vitamina C koji je antioksidans
– Unos vitamina E i folata
– Poboljšava apsorpciju gvožđa u crevima (značajan kod anemije)
– Umiruje stres
– Pomaže kod zatvora
– Poboljšava varenje
– Pomaže protiv zadržavanja tečnosti u organizmu
– Poboljšava cirkulaciju krvi
– Štiti od UV zraka
Nutritivna vrednost kivija na 100g:
– Energetska vrednost 61 kCal
– Proteini 1.1g
– Ugljeni hidrati 15g
– Šećeri 9g
– Vlakna 3g
Zanimljiva činjenica
Dva kivija obezbeđuju ti čak 230 odsto dnevnih potreba za unosom vitamina C i 70 odsto potreba za unosom vitamina K.
Lifestyle
Marketing
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.
