Pačetina sa jabukama i suvim šljivama

Pačetina sa jabukama i suvim šljivama

Sastojci

1 kom. biberа
3 kom. belоg luka
200 ml crnog vina
3 kom. jabuka
2 kom. lovorovog lista
50 g smđeg šećera
2500 g patke
10 ml maslinovog ulja
so
150 g suvih šljiva

Priprema

Patku posolite i pobiberite, pa je stavite u vatrostalnu posudu sa poklopcem.

Prelijte je maslinovim uljem, dodajte sitno iseckani beli luk i lovorov list, te je pecite u rerni na 200 stepeni oko 90 minuta. U prvih 60 minuta pecite je poklopljenu kako bi meso pustilo svoje sokove.

Po potrebi, možete doliti vode (maksimalno 100 ml).

Nakon 60 minuta skinite poklopac sa posude, stavite oko patke jabuke isečene na kolutove i suve šljive, te zalijte sve vinom i šećerom i pecite još 30 minuta.

Pačetinu servirajte uz jabuke i šljive i prelijte divnim sosom od pečenja.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.