
Jerk sos - Neizostavni način pripreme roštilja sa Jamajke
Ovaj sos ili tačnije rečeno marinada, je poreklom sa Jamajke, i tamo je neizostavan u pripremi bilo koje vrsta roštilja. Može da se koristi i za piletinu, svinjetinu, junetinu...
Potrebno:
1 crni luk
3 čena belog luka
1 kašikica bibera crnog
3 kašike soja sosa
1 kašika maslinovog ulja
1 kašikica morske soli
2 kašike balzamiko sirćeta
1 kašikica mlevenog karanfilića
pola štapića cimeta (ili 1 kašikica mlevenog)
pola muskatnog oraščića
2 feferone
2 kašikice majčine dušice
1 kačikica šećera
2 lovorova lista
Priprema
Sve sastojke u blederu dobro umešati.
Pripremljenim sosom marinirati meso. Marinirati možete bilo koje meso i daćete mu poseban ukus.
Marinirano meso je najbolje držati preko noći u frižideru.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.