Jerk sos - Neizostavni način pripreme roštilja sa Jamajke

Jerk sos - Neizostavni način pripreme roštilja sa Jamajke

Ovaj sos ili tačnije rečeno marinada, je poreklom sa Jamajke, i tamo je neizostavan u pripremi bilo koje vrsta roštilja. Može da se koristi i za piletinu, svinjetinu, junetinu...

Potrebno:

1 crni luk

3 čena belog luka

1 kašikica bibera crnog

3 kašike soja sosa

1 kašika maslinovog ulja

1 kašikica morske soli

2 kašike balzamiko sirćeta

1 kašikica mlevenog karanfilića

pola štapića cimeta (ili 1 kašikica mlevenog)

pola muskatnog oraščića

2 feferone

2 kašikice majčine dušice

1 kačikica šećera

2 lovorova lista

Priprema

Sve sastojke u blederu dobro umešati.

Pripremljenim sosom marinirati meso. Marinirati možete bilo koje meso i daćete mu poseban ukus.

Marinirano meso je najbolje držati preko noći u frižideru.

Možda će vas interesovati i ovo: