Jerk sos - Neizostavni način pripreme roštilja sa Jamajke
Ovaj sos ili tačnije rečeno marinada, je poreklom sa Jamajke, i tamo je neizostavan u pripremi bilo koje vrsta roštilja. Može da se koristi i za piletinu, svinjetinu, junetinu...
Potrebno:
1 crni luk
3 čena belog luka
1 kašikica bibera crnog
3 kašike soja sosa
1 kašika maslinovog ulja
1 kašikica morske soli
2 kašike balzamiko sirćeta
1 kašikica mlevenog karanfilića
pola štapića cimeta (ili 1 kašikica mlevenog)
pola muskatnog oraščića
2 feferone
2 kašikice majčine dušice
1 kačikica šećera
2 lovorova lista
Priprema
Sve sastojke u blederu dobro umešati.
Pripremljenim sosom marinirati meso. Marinirati možete bilo koje meso i daćete mu poseban ukus.
Marinirano meso je najbolje držati preko noći u frižideru.