Recept za najbolju marinadu za junetinu, piletinu ili divljač
Foto: Shutterstock

Recept za najbolju marinadu za junetinu, piletinu ili divljač – meso će biti sočno i mekano

Da bi meso pripremili što lakše i da bi vaša jela bila što ukusnija, važno je pripremiti dobar pac (marinadu) i u njemu držati meso 48-72 sata.

Dok je u pacu, meso oslobađa svoje unutrašnje sokove koji pritom u najvećoj meri sadrže mirise karakteristične za meso, a istovremeno meso poprima mirise same marinade.

Evo kako ćete pripremiti dobar pac za junetinu, piletinu ili divljač.

Sastojci:

1/4 l belog vina,
1/4 l vinskog sirćeta,
2 kašike šećera,
10 zrna bibera,
50 g iseckanog celera,
100 g iseckanog peršuna,
100 g iseckane šargarepe,
veća glavica crvenog luka iseckanog na režnjeve,
2 režnja belog luka sitno iseckana,
1 l vode

Priprema:

Pomešati vodu, vino i sirće.

Dodati iseckano povrće i začine.

Kratko prokuvati i ostaviti da se ohladi.

Ova količina je dovoljna za 3 kg mesa, pa ukoliko pripremate manje, srazmerno smanjite količinu sastojaka.

 

Izvor: Moja kuhinja

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.