Recept za najbolju marinadu za junetinu, piletinu ili divljač – meso će biti sočno i mekano
Da bi meso pripremili što lakše i da bi vaša jela bila što ukusnija, važno je pripremiti dobar pac (marinadu) i u njemu držati meso 48-72 sata.
Dok je u pacu, meso oslobađa svoje unutrašnje sokove koji pritom u najvećoj meri sadrže mirise karakteristične za meso, a istovremeno meso poprima mirise same marinade.
Evo kako ćete pripremiti dobar pac za junetinu, piletinu ili divljač.
Sastojci:
1/4 l belog vina,
1/4 l vinskog sirćeta,
2 kašike šećera,
10 zrna bibera,
50 g iseckanog celera,
100 g iseckanog peršuna,
100 g iseckane šargarepe,
veća glavica crvenog luka iseckanog na režnjeve,
2 režnja belog luka sitno iseckana,
1 l vode
Priprema:
Pomešati vodu, vino i sirće.
Dodati iseckano povrće i začine.
Kratko prokuvati i ostaviti da se ohladi.
Ova količina je dovoljna za 3 kg mesa, pa ukoliko pripremate manje, srazmerno smanjite količinu sastojaka.
Izvor: Moja kuhinja